3 maj 2009

Sexigt recept på begäran

= Johanna Westmans amerikanska chokladfudge

Typ såna här fick jag av en annan Johanna idag, helt gulligt, till sjukAlmas föräldrar. Jag vet inte om receptet är helt rätt, men hennes fudge var heelt supergoda.

Ingredienser till 60 bitar

2.5 dl pecannötter eller valnötter
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (cirka 395 g)
200 g ljus choklad, eller mjölkchoklad
300 g fin mörk choklad
1.5 tsl vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra.)

2. Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i cirka 10 minuter, men passa dem noga så de inte bränns.

3. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.

4. Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölk.

5. Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.

6. Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.

7. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.

8. Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar