30 juli 2009

Fantastisk soffa till fantastiskt hus!

Så här ser den ut, vår nya fantastiska Carl Malmsten-soffa! Vår är lite grönare, och nog lite fräschare i tyget. Originaltyg, såklart. Samspel heter den, inte Samsas som jag sa till nån.

Vi köpte den av en mycket trevlig äldre herre, Henry, och har skakat hand på 3200 kronor.

Vi hämtar och betalar på lördag, lite spännande är det innan vi har halat hem den.

Imorgon får vi förresten nycklarna, hu!


----
Uppdatering: bloggstatistiken säger att det är några som googlat samspel. Soffan är till salu om du vill köpa den. Piff behövs. Maila mig på jessika @ lagrelius.com om du är intresserad.


29 juli 2009

Nu så!

Nu har jag mixtrat i kommentarinställningarna, så det ska gå att kommentera smärtfritt! På förekommen anledning.

Familjekris

Det kändes konstigt att fara från Skel den här gången. Vi har haft en massa familjemys och fint kompishäng. Och Alma är tokförtjust i sina kusiner och mormor/far. Är det där vi ska bo, egentligen? Skulle vi inte ha köpt hus i Umeå, egentligen?

Jodå, här är det också fint och fina kompisar. Det var fint att komma hem, till Umeå där vi bor.

Ultracoolt

Ultraljud idag, jojo. Lille Sixten / lilla ? spretade på och vände sig hitan och ditan. Fantastiskt. Han är 19 centimeter och kommer med lite /o?/tur att födas på sin pappas födelsedag, 19 december.

Jag blev lite tårögd och rörd, fast jag inte blev det med Alma. Andragångsavslappning, kanske.

Här är han/hon:





























... och i 3D:

27 juli 2009

Vardan bor i hus

Jag måste fundera mycket på hur det blir att äntligen få komma in i huset på rikt. Jag har höga förväntningar, och andra som är låga. Tänk va härligt att få spankulera omkring i huset och bara bo och pyssla och mysa. Jag tänker avslappnat påtande i trädgården och fina gemensamma beslut och en glad tvååring. Och vi har ju planerat så mycket snyggt - både möbler, kök och lite tapettankar.

Fast tänk om det blir vardag i huset också. Om nån månad eller nåt år. Johan konstaterade torrt att det är i hus som den mesta vardan finns. Jahapp. Fast vi har gjort slut med vardagstråkkompisen, tv:n. I alla fall så länge det känns bra. Dvs troligtvis inte längre än till jul, då min mammaledighet går igång.

Huset är ju så nära perfekt det går. Hoppas jag. För redan har jag upptäckt/kommit på flera nackdelar; att det minsann inte alls är så mycket kvällssol som mäklaren utlovat; att det minsann finns mygg; jo, och att fejkbjörkgolven inte är så snygga, det visste jag. Och tänk då om huset faktiskt inte är det hus jag vill ha - vad händer då?

15 juli 2009

Spännbuk och uppspänt

Magen spänner sig runt vår lilla nya person som växer där inne. Imorse väckte jag Johan så att han fick känna Sixtens rumpa? huvud? spjärna utåt.

Vi härjade på Caparol idag, tapetaffärn. Först 1,5 timme med en tjormande Alma. Ett mellanspel på auktion som vi skippade - för lite, för dåligt, för mycket folk. Och så tillbaka, med en sovande, icke-tjormande A.

Fina tapeter på nätet:
isak.co.uk - kolla ugglorna på sida 3
tapetorama.se och interior1900.com där finns originaltapeter
Och missa för guds skull inte domestic.fr med fräscha/fräcka väggdekorationer. Jag gillar bäst Tado, och hans/hennes Friends. Till Alma.

Slut på fantastiska tips. Hej då.

14 juli 2009

Totala paniken

Konstig dag igår. Alma tuppade av, med rullande ögon och avdomnat ansikte. Fruktansvärda minuter, 112 och blå läppar.

Feberkramp heter det, ingen av oss visste. Typ helt ofarligt.

Idag åt hon en hel hamburgare och svischade runt. Jag vill hävda segt Nyströmsvirke.

Chocken har släppt, men känslan kan återuppstå och göra ont ändå.

11 juli 2009

Killekill


Nu killar det i magen, Sixten (eller NN) har börjat ge sig tillkänna.

Jag har hämtat hem lilla familjen från flygplatsen, Johan och Alma stannade kvar 2 dar i Torekov.

Torekov, ja, så ljuvligt det var. Vi hann med en svängom till Malmö och Lars och så Helsingborg och Lotta/Fredrik/little Elsa. Jag badade inte en enda gång. Några loppisar och antikställen, bland annat en fantastisk liten antiklada med felfria gam(m)fina saker. Johan förälskade sig i ett gäng lila klädda stolar, men det blir nog inte dom ändå. Vi nöjde oss med salladsbestick och ett skohorn i röd fräsig plast.



Örjan och Malin hälsade på och testade några av Torekov(och omgivning)s storheter: naturreservat i Hovs hallar, glasspromenad, våfflor, morgonbad och Danska glassbaren i Båstad.

Alma heldiggar TK, och att busa med mamo och fafa. Jag heldiggar också TK, med sol och häng och loppisrundor och fantastisk glass och god mat och vänner vi träffar för sällan och att blåsa runt i Skåne och tjittjatta med Ma och Anders och njuta natur och allt det andra. För en norrländsk lantlolla är ju Skåne som värsta rivieran.

Nu är det Umeå och regn. Nä förresten, solen är här och säger hej.