30 september 2009

Nä va nu

Ånaj, bröllop nu på lördag - så snabbt? Vad ska jag ha på mig, jag kanske skulle ha köpt nåt. Varför så plötsligt? Kanske får jag ner mina gravidbröst i den brunprickiga jag köpte i somras. Fast då skulle jag ha haft en brun liten bolero till. Och allra helst en stoor Andy Macdowell-hatt, ja som i Fyra bröllop.





Well, bäst att jag går och funderar, vi far imorgon kväll. Sa jag att det ska bli kul att gå på Susannes bröllop och umgås i Stockholm?

29 september 2009

Zig zag

Sixten snabb som blixten eller Sigge, ja det kära barnet har ju redan många namn. Fast man vet ju aldrig, det kan ju faktiskt vara en, tja Kira kanske. Jag som aldrig brukar ha magkänsla fick nämligen en sån: det blir en tjej.

Min flitigaste (typ enda) kommenterare har önskat sig en Sixten-update. Så här kommer en. Sixten är en fin rackare, som har typ 12 veckor kvar till dagsljus. Han rör sig nog lite mer än hans storasyster gjorde, och spritter väldigt med ben och armar. Han är en pigg filur. Han kommer ofta lite i skymundan, men så är det väl för tvåor. Och tvåorna blir ju nog så fina som ettorna (säger en som vet), med lite mer distans till livet (?). Eftersom vi i vår familj sover på natten gör Sixten också det. Han har börjat göra små kullerbyttor och kämpar för att få lite mer plats här i världen. Ibland killar han bara lite med fingrarna.

Storasyster sjunger - på kommando - små trudelutter för bäbben. Och när hon skulle sammanfatta bäbben-i-magen blev det (med inspiration från Busiga bäbben):
Sparka. (för det gör busiga bäbben)
Ut. (busbäbben igen)
Huset. (vår bäbbe har ett eget rum i huset, har hon konstaterat)

27 september 2009

Är jag sjuk?

Jag är ju sällan och aldrig sjuk. Men nu är jag nog det. Ändå. Men jag har ingen feber, och då får man ju inte stanna hemma från jobbet. Fast det är ju det där med att skona andra, särskilt nu i svintider. I fredags borde jag ha stannat hemma, det gjorde faktiskt ont i bröstet. Smittan Jessika.

Men hur gör jag imorgon. Är jag tillräckligt sjuk för att räknas in i inte-smitta-andra-kategorin, tja det vet jag ju inte förrän imorgon bitti. Det är ju attans att vara hemma utan att behöva det, det klarar inte min jag-är-aldrig-sjuk, sådeså-attityd. Å detta vankelmod.



24 september 2009

Lyx-pyx efter usch-rusch

Fy fanken, veckan har varit tung. En massa jobbgrejer har flåsat efter mig och aldrig ville 3-timmarsmötena ta slut. Helt speedad blev jag, lite uppspärrade ögon och lätt andfådd. Och i förrgår natt straffade tempot ut sig, med några vakentimmar mitt i.

Bätte, säger Alma och nickar. Joo, nu är det bätte. Idag har jag jobbat undan, slutat i tid och hoppsan-hejsan ätit middag på gomatstället 5 knop. Vår kvartersrestaurang, typ. Kittlade dödsskönt i kistan.

20 september 2009

Tack för det räkneverket.

I stunder som dessa, när kaoset vann helgmatchen, är det skönt att ha en dotter som sover/pysslar/sjunger fram till kvart i 10 på söndagmornar i sin säng. I alla fall det har vi, när jobbet och ikeamöblerna och äpplena och graviditeten och golvlisterna och leksakerna och Sundsvall t/r vill ta knäcken på oss.

Nja, riktigt så illa är det väl inte. Men det är på söndagkväll som motståndarna är starkare än viljan. Det är nu mamma skulle säga nu äter du och sover ordentligt. Fast det går ju inte. Inte när det finns så mycket annat att göra.

Så om jag inte svarat på tilltal den senaste veckan. Så är det därför.

14 september 2009

Bildbevis

Jag skuffar runt i huset och plockar i femton saker samtidigt. Och så äre äpplena - vansinnigt fint är det att ha så mycket äpplen i trädgården, men det tar tid att fixa gott av dom. Men det börjar likna nåt i finhuset. Till exempel är det här klart:

Farmor Barbara har flyttat upp på väggen och håller koll.












Stringhyllan på plats i köket.

















Värstingförvaring i städskåpet (det är här tävlingen börjar, Mariah...).


















Åå så snyggt det blev med teakbyrå med Ribbed-tapeten.


















Äntligen sitter kökshandtagen där dom ska.













2 av 3 bänkskivor ligger och gottar sig mot kaklet.


















I Indien bajsar man.



















Gammsoffan passar ju som en schmäck mot kontorsväggen.

10 september 2009

Råd och rön

Jag har fastnat i beslutslimbot - hilfe! Lådhandtagen sitter 5 cm från överkanten och skåphandtagen 4 cm från sidokanten = fel och osymmetriskt!

Men nu har jag satt dit 2 lådhandtag, och det vore ju lite av en process att köpa två nya lådfronter bara för att jag vet att det är osymmetri.

Så nu är veckans fråga till er: syns osymmetrin (på riktigt) eller är den bara ett spöke i mitt huvud?

Före, sen efter


Nu äntligen kommer lite före- och efterbilder från GRV39. Jag får inte till bilderna i rätt ordning, så ni får gissa vad som är deras look och vad som är vårt tapetserings- och fixarstök.











5 september 2009

Älgen

Älgen är stor och hårig, längst fram sitter mulen bland munnen. När den blir arg sparkas den, längst bak bland svansen.




(liten lapp som kommit fram i nostalgilådetömning, med Lotta-handstil)