30 juni 2014

Unpresidented semesterentré

Det slogs rekord i år, vill jag lova. Yours truly hade när förra, den sista veckan innan semester, inleddes ett endaste litet möte inbokat och en kort lista av att-göran kvar. Att en rännil av förfrågningar och dörrknackningar halverade utrymmet för det efterlängtade strategiarbetet må ju vara hänt. 

När jag stängde dörren på fredag kl 15.14 låg endast tre mailkarameller i inboxen, för hantering post sommarlov. Skrivbordet hurrade frihet och det sköna jag-hann-allt la sig som en lugnande, våtvarm servett över ansiktet. 

Sommarlov, SOMMARLOOOOV!

16 juni 2014

Hammock sessions

Altanen är inte byggd, tja om man ska vara riktigt petig så är den inte helt färdigritad än. Men jag googlar hammockar tills det sprutar kuddludd ur öronen. Här hittade jag ett gäng sköna lirare till hammockar. Och här.

Kanske inte den här:















Men väl en sån här:


Eclectic Hammocks via Houzz

Eller en sån här:



12 juni 2014

Män tjänar (också) på jämställdhet

Igår sov jag närmare 11 timmar. Idag är jag uppe till 1. Man är väl flexibl.

Men så en annan grej, nu när jag betar av min långa sköna lista av bra länkar. Jag tycker nog att det pratas om det en del, att jämställdhet gynnar alla. Att jämställdhet inte är en kvinnofråga. Att män tjänar på jämställdhet (liksom kvinnor). Men det kan man kanske inte betona nog, så here goes för de ensamma, deprimerade männen där ute, aka de frånvarande papporna som hamnar efter "ingen" på Kamratlistans fråga över vem barnen pratar med om det där svåra.

Även om jag misstänker att jag inte har så många män som läser. Hälsa dom det här, hälsa.

#byttilleko är egentligen satansbilligt

Ni ska veta det att det ligger en lång rad inlägg i utkastlådan, med idel sprängstoff och intressantes. Där gör dom ju ingen nytta, samlar mest damm och blir daterade. Men så är det vetni, när livet händer.

Hur som, jag tänkte lite på det där med #byttilleko. När jag tycker att eko känns lite dyrt och vill knipa igen munnen och börsen så brukar jag tänka på hur satans (schäkta!) mycket pengar jag skulle lägga på att göra mitt barn friskt, om hen blev svårt sjuk (säg av för mycket kemikalier i mat). Satans mycket pengar. Och då känns det helt plötsligt sjukt mycket lättare att slänga dit en femma till per grej. Känns helbilligt, faktiskt. (Dessutom blir andras barn sjuka när de tvingas leva bland gifterna som används för att skrämma våra bananer och vindruvor lusfria.)

Här kan man också se en (kanske icke helt genomvetenskaplig) undersökning om att den ekologiska maten inte nödvändigtvis är så dyr.

9 juni 2014

KPL

Efter några tidsnupna och svajiga veckor kom så friden. Inte i form av helt sysslolös och semesternära, men av den typen som betecknar en skön men effektiv nedvarvning några veckor innan kroniskt solstolsläge. 

Det var som att vårdagjämningen kom idag. Dagar vinner över nätter. Ljuset säger hej i tunneln. Mer hopp än förtvivlan. Osv. 

Idag fick jag Koll På Läget. Jag kände Lugnet på jobbet, vann över några surdegar och åstadkom Förändring. Jag var sju minuter tidig till dagis och höll minen hela vägen hem fast Sigge ville blåsa maskrosfyrverkeri var tionde meter. Väl hemma presterade jag önskemat till barna (blodpudding) och en grön och näringsrik middag till oss. Det fanns sedan energi kvar i kroppen för att dra igång några barnpyssel. 

INTE NOG MED DETTA, jag städade bort i köket. OCH tvättade. OCH vek tvätt. OCH beställde mat från nätet. 

KPL, I think I love you. 


8 juni 2014

Personbästa, yes!

Jag tog just personbästa i att missbedöma en film utifrån trailern. 

Denna: http://youtu.be/LhmP8UYtipA sa inget (eller ok, inte mycket) om vilket halleluja till rasist/sexist/slapstickdravel som gömde sig bakom. 

One million ways to die from misjudging a trailer. 

7 juni 2014

Softwear

Framöver ska jag bara ha:

1 långklänning
2 haremsbyxor
3 onepiecar (både såna bekväma och såna snygga)

Soft is queen. 

Det är en lång väg tillbaka, Lego, men okej

Lego har en del att bevisa efter sitt direkt jämställdhetsfientliga försök (http://www.dn.se/kultur-noje/legomuren-mellan-pojkar-och-flickor/) att få fler flickor att leka med lego. Än har de långt kvar innan de hamnar på nån topplista i Lagreihus. 

Men låt oss konstatera att de härmed har börjat klättra: legogummor som sportar vetenskap. 






http://www.policymic.com/articles/90533/lego-is-launching-a-radical-new-figurine-after-an-online-campaign?utm_source=policymicFB&utm_medium=main&utm_campaign=social

5 juni 2014

Statustransaktion yeah!

Detta att människor använder kraften från att trycka ner någon annan för att framhäva sig själv, genom besserwissriga anklagelser av typen "föreläsningen innehöll inget jag inte hade kunnat googla fram" eller "hur kan de hävda att de kan det här, jag hade gjort det såå mycket bättre".

Jag blir oimponerad, avtänd och hämndlysten å de nedtrycktas vägnar. Vad blir du?

3 juni 2014

Hej då #blogg100

Man kan nog se det som att jag har hoppat av #blogg100-utmaningen nu. Det var roligt medan det varade, vi skiljs åt som vänner, osv. Eller roligt och roligt, nu i slutet blev det mest ett måste. När tusen och en aktiviteter och deadlines vill ha min uppis och energi helt för sig själv, så går det inte ihop. 

Jag lämnar en lite glipa öppen, kanske hittar jag den sista gnuttan lust i helgen och mörsar in de sista inläggen. 

God natt, alldeles för sent, igen.